A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 257

Evenimente recente | ApaSan
 
 • 19.12.2013
 • Alte 510 familii din localitatea Carpineni au acces la apa potabila de calitate
 • Sistemul de aprovizionare cu apă destinat locuitorilor satului Cărpineni (regiunea Târlichici-Cot) constituie a doua etapă de colaborare cu proiectul ApaSan și a însemnat peste 5000 zile muncă, 30 Km de rețea, 510 gospodării beneficiare, contribuția și efortul comunității.  

  Sistemul a fost proiectat și construit pentru a aproviziona cu apă potabilă întreg sectorul Târlicii Cot (700 gospodării/aprox. 3400 persoane). La momentul inaugurării sunt conectate și sunt membri ACA 510 gospodării (2300 persoane) și 4 instituiții (liceul /600 elevi, școala de meserii /115 elevi, grădinița/200 elevi, stația de pompieri).

  Costul total al proiectului este de 6,150,000 MDL, contribuția  comunității (APL și locuitorii) fiind de  1,620,000 MDL (38% din costul proiectului) iar cea a donatorilor (SDC și ADA) a constituit 4,530,000 MDL (62% din costul proiectului).

  Prestarea serviciului de aprovizionare cu apă la fel ca și întreținerea sistemului va fi asigurată de Asociația Consumatorilor de Apă (ACA). Asociația Consumatorilor de Apă a fost constituită în prima etapă de colaborare cu localitatea Cărpineni, în 2005, când a fost construit sistemul de aprovizionare cu apă pentru regiunea Gagarin (520 gospodării).  Asociația Consumatorilor de Apă a fost partenerul cheie ce a mobilizat comunitatea în vederea implementării proiectului în sectorul Tirlichici-Cot.  ACA a preluat responsabilitatea de a livra apă potabilă în ambele sectoare. 

  Proiectul Elveției de Apă și Sanitație în Moldova (ApaSan) este finanțat de Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare(SDC), cofinanțat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) și implementat de Filiala din Moldova a Fundației Skat. 

 • Fisiere atasate